Taze yeşillikleri çiğnemek
Maydanoz, nane veya fesleğen gibi taze otları çiğnemek sarımsak kokusunun azalmasına yardımcı olacaktır. Bu şifalı bitkiler, güçlü kokuları nötralize eden koku giderici özelliklere sahip olan klorofil içerir. Ayrıca nefesinizi tazelemek için basit bir maydanoz ve nane salatası yapabilir veya yemekleri bu bitkilerle süsleyebilirsiniz.
Narenciye
Limon, portakal veya greyfurt gibi turunçgilleri yemek de sarımsak kokusuyla mücadeleye yardımcı olacaktır. Bu meyvelerin yüksek asit içeriği, sarımsak kokusundan sorumlu olan kükürt bileşiklerini parçalar. Nefesinizi doğal olarak tazelemek için yemeğinize biraz limon suyu sıkabilir veya yemekten sonra tatlı olarak narenciye yiyebilirsiniz.
Yeşil çay ve süt
Hem yeşil çay hem de süt, sarımsakta bulunan uçucu kükürt bileşiklerini nötralize eden bileşikler içerir. Yeşil çayın ayrıca ağız sağlığını geliştirme gibi ek bir faydası da vardır, bu da onu nefesinizi tazelemek için mükemmel bir seçim haline getirir.