Erzincan Tulum Peyniri Avrupa Birliği’nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’den Erzincan tulum peynirinin coğrafi işaret tescil sürecinin başarıyla tamamlandığını duyurdu. Bu önemli adım ile Erzincan tulum peyniri, AB ülkelerinde koruma altına alınmış oldu.
Erzincan tulum peyniri, koyun sütünden özenle üretilen bir peynir çeşididir. Minimum 4 ay boyunca koyun veya keçi derisinde veya bidonlarda olgunlaştırılan bu lezzetli peynirin rengi kırık beyazdır ve karakteristik zengin ve tuzlu tadıyla dikkat çeker.
AB Komisyonu’nun onayıyla Erzincan tulum peyniri, geleneksel bilgi birikimiyle, yerel bitki örtüsü ve özel iklim koşullarının bir araya gelmesiyle eşsiz bir lezzete sahip oluyor. Kentin benzersiz coğrafyası ve iklimi, peynirin süt bileşimini ve lezzetini olumlu yönde etkiliyor.
Artık Erzincan tulum peyniri, sadece belirli yörelerde ve belirlenen yöntemlerle üretilebilecek. Bu sayede ürün, kalite ve lezzet bakımından standartları her zaman koruyacak ve tüketicilere en iyi ürünü sunmaya devam edecek.
Erzincan tulum peyniri, Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Milas zeytinyağı gibi diğer Türk ürünleriyle birlikte AB’den coğrafi işaret tescili alan onlarca ürün arasında yer alıyor. Bu tesciller, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini uluslararası alanda da tanıtarak Türk lezzetlerini dünyaya duyurmayı hedefliyor.