Boğulan genç kız drone sayesinde son anda kurtarıldı

Rip Akıntılarına Kapılan Genç Kız, Drone Sayesinde Kurtarıldı

Rip akıntıları özellikle dalgaların kırıldığı denizlerde su sporlarıyla uğraşanlar için tehlikeli olabilir. Ülkemizdeki Karadeniz sahillerinde sıkça görülen bu akıntılar, Amerika’da bu yıl yalnızca 11 ölüme neden oldu. Florida’da geçen hafta bir rip akıntısına kapılan genç bir kız, hızlı düşünen bir balıkçının kullandığı drone sayesinde kurtarıldı.

Andrew Smith, nöbet geçirme rahatsızlığı nedeniyle yüzebilecek durumda değil. Ancak köpekbalığı avlayan bir balıkçı olarak, yem atmak için drone kullanıyor. Smith, iş sonrası Pensacola Sahili’nde balık avına çıktıktan sadece 10 dakika sonra kıyıya yaklaşan bir kızın yardım çığlıklarını duydu. Kız, arkadaşının bir rip akıntısıyla mücadele ettiğini söyledi.

Smith, genç kızın sürüklenmesine tanık olduktan sonra hızlı bir karar verdi. Drone’a yüzdürme cihazı takarak onu suyun üzerinde uçurdu ve kızın tutunabileceği bir şey sağladı. İlk denemede başarısız olan Smith, tekrar denemesi için başka bir yüzdürme cihazı aldı. İkinci denemesinde başarılı olan Smith, kızı kurtardı ve sağlık ekipleri olay yerine gelene kadar onu emniyete aldı.

Olayın ardından kıza yapılan kontrolde, akıntıya kapıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika geçirdiği belirlendi. Smith, kıza drone sayesinde yetişmeseydi hayatta kalamayacağını belirtti. Tüm bu yaşananlar, kamu görevlilerini drone’ları cankurtaran olarak kullanmaya teşvik etti ve dronların farklı alanlarda da kullanım potansiyelini ortaya çıkardı.

Drone’ların Hayat Kurtarmadaki Rolü

Drone’lar genellikle çekim amaçlı kullanılsa da gelişen teknoloji ile birlikte yeni kullanım alanları bulmaya başladı. Kargo teslimatı, trafik denetimi, güvenlik gözetimi gibi alanlarda kullanılan drone’lar, cankurtaran olarak da işe yarayabilir. Ancak, izinsiz drone kullanımının ciddi sorunlara yol açabileceği unutulmamalıdır.

Dronlar, yangınların takibinden trafik düzenlemesine, güvenlikten keşfe kadar pek çok alanda faydalı olabilir. Güvenlik endişelerine karşın, doğru ellere geçtiklerinde hayat kurtarıcı bir rol üstlenebilirler. Örneğin, sahil güvenliğinde olduğu gibi dronlar su sporları sırasında da potansiyel tehlikeleri en aza indirgeyebilir.

Related Posts

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Erzincan’da başladı

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde iki gün sürecek Dünya Kaykay İniş Şampiyonası başladı. 21 ülkeden 50 sporcu yarışmanın ilk gününde saatte 120 kilometre hıza ulaştı

Kullanıcılar şikayetçi: Instagram hesabınız her an kapatılabilir

Yapay zekâ temelli otomatik moderasyon sistemlerinden kaynaklanan hatalar sebebiyle her an Instagram hesabınız kapatılabilir.

6 bin yıllık icadın kökeni bilinenden başka çıktı

Tekerleğin icadı, insanlık tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilir. Ancak yeni bir teoriye göre, bu devrimsel buluşun kökeni, beklenmedik bir yerde ve oldukça pratik bir nedenle ortaya çıkmış olabilir: Bakır madenciliği.

Bayburtlu öğrencilerden görme engelliler için yapay zeka destekli robot köpek

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.

Nijerya’dan yapay zekaya 7,5 milyon dolarlık yatırım

Nijerya federal hükümeti, Gates Vakfı işbirliğiyle yapay zeka temelli çözümlerin geniş çapta uygulanmasını hedefleyen 7,5 milyon dolarlık “Nijerya Yapay Zeka Ölçekleme Merkezi”ni hayata geçirdi.

Anadolu’ya sanayi hamlesi: Yeni teşvik sistemi yürürlükte

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde uygulamaya alınan yeni teşvik sisteminin bir yandan “Terörsüz Türkiye” sürecinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “sanayi devrimi”ni hızlandırması planlanırken diğer yandan tıptan elektroniğe, hava ve uzay araçlarından makine imalatına kadar birçok sektöre boyut atlatması bekleniyor.